-
Čas přípravy2 hodiny
-
Doba vaření15 minut
-
Porce16
-
Celkový čas2 hod. 15 min.
Máte také rádi sladké pokrmy po hlavním jídle jako zákusek nebo třeba k snídani či svačince? Doporučuji vyzkoušet naše kynuté vdolky. Na vdolky nejčastěji používáme švestková povidla či marmeládu, šlehačku, tvaroh atd.
Kynuté vdolky pečené v troubě jsou díky pečení o něco zdravější než ty smažené. Tyto vdolky jsou vláčné, měkké a nám nejvíce chutnají pocukrované s jahodovou marmeládou a šlehačkou.
Suroviny – Kynuté vdolky pečené v troubě
Těsto:
- Hladká mouka – 500g
- Máslo – 50g
- Moučkový cukr – 40g
- Žloutek – 1ks
- Vanilkový cukr – 1 balíček
- Rum – 1 lžíce
- Sůl – 1 špetka
Kvásek:
- Vlažné mléko – 250ml
- Droždí – 1/2 kostky
- Cukr – 1 lžička
Náplň:
- Jahodová marmeláda
- Moučkový cukr
- Šlehačka
Postup přípravy – Vdolky
- Nejprve si připravíme kvásek. Smícháme vlažné mléko, droždí, cukr a necháme vzejít kvásek na teplém místě.
- Do větší mísy prosypeme hladkou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, sůl, žloutek a rum. Přilijeme kvásek a pořádně prohněteme, necháme 1 hodinu kynout pod utěrkou na teplém místě.
- Po vykynutí těsto rozválíme na placku a širší skleničkou vykrojíme kolečka. Ve středu koleček uděláme důlek panákovou skleničkou.
- Dáme na plech vyložený pečícím papírem, vdolky pomažeme rozpuštěným máslem a pečeme na 180°C dozlatova.
- Po upečení vdolků dáme do důlků marmeládu a pocukrujeme.
Vyzkoušejte také:
Ingredients
Kynuté vdolky pečené v troubě - těsto
Kynuté vdolky pečené v troubě - kvásek
Kynuté vdolky pečené v troubě - náplň
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews